Spännande natt

ParaForce GhostBox.

Vi gjorde ett litet experiment på Alborgen i helgen då vi använde en annan taktik för att få fram paranormal aktivitet. Tyvärr så kunde inte Tobias Rolsund medverka men vi var ändå fem personer på plats(Sofia, Aleksander, Kim, Jesper, Joel). Planen var att få igång något i källaren via positiv provokation, där vi diskuterade högt och brett om att vi skulle riva och bygga om.

Detta gjorde vi samtidigt som en spiritbox SB11 var igång under vårt samtal. Alla röster som eventuellt skulle höras via denna skulle vi ignorera. Vi ville få dom desperata och säga saker som  bevisade via ord och meningar,  att det var intelligenta energier som kommunicerade med oss. Ni som ser våra undersökningar eller undersöker själv med en spiritbox, vet att det vita bruset stör rösternas kvalité. Ibland kan man höra dom direkt, och ibland så behöver man sätta sig ner och lyssna ordentligt hemma vid datorn.

En röst jag hörde direkt på plats var en kvinna som sa ”Jag lyssnar på er/dig”. Jag är lite osäker på om det är ”dig” eller ”er”. Detta är samtidigt som vi diskuterar renoveringen i källaren. Planen var som sagt att ignorera alla röster och fokusera på vårt samtal. Vad som eventuellt sades fick vi prata om senare. Jag kan säga att det var många röster som kom fram under vår diskussion, men det är svårt att påstå att alla skulle vara paranormala. Jag tror att det även fanns radioröster där som man måste lyssna på och sålla bort. Vi lämnade därefter spiriboxen igång tillsammans med videokameran samt en EMF-mätare. Vi ville se vad som sades då vi inte var där.

Jag lyssnade på materialet igår och strax efter vi lämnat rummet så hörs en tydlig röst som säger ”Därefter så kommunceras det vilt nere i källaren om det ena och det andra. Det låter också som dte diskuteras på olika språk. Vi fick återigen svaret ”Grön” så jag frågade vilken färg lampan hade på EMF-mätaren. Detta fick jag även i ladan vid en tidigare undersökning. Alla vid bordet hörde samma sak och detta svar kom kanske fem sekunder efter min fråga. Jag har nu fått svaret ”Grön” två gånger och då måste man väl kunna dra slutsatsen att energier ser oss samt även kan se färg. Jag har inte hunnit igenom allt material men det lät även som vi fick svaret ”Röd” när jag frågade om lampans färg på spiritboxen. Jag får återkomma till detta om så är fallet.

Vad ska vi göra med denna undersökning då? Ja, det finns en hel del material att gå igenom, men tanken är att släppa detta som en eventuell julspecial. Jag skulle gärna åka till Alborgen fler gånger och samla in mer material. En ERF(elektroniskt röstfenomen) som gjorde mig berörd var när Sofia ställde frågade ner i källaren om någon ville säga något till mig? Då tycker jag mig höra nu i efterhand en röst som säger ”Hjälp”. Jag kommer låta fler få lyssna på denna röst men lite tragiskt känns det såhär i efterhand.

3 kommentarer

  1. Well done, vi får avvakta och se framöver resultatet av exp
    Bra att det hände något under tiden, röster mm

  2. När du har lyssnat igenom bandet, får du säkert fram saker du inte hörde förut

  3. Kör ditt och Tobias race, bra du har folk med dig när han inte kunde då!
    All kan ju avlyssna bandet och säga vad de hör

Kommentarer är stängda.