Vårt Team

Joel Edberg

Joel Edberg

Paranormal Utredare

Det paranormala har alltid fascinerat mig redan som ung. Jag började låna böcker om det paranormala och även om jag förstod att många av bilderna var falska så blev jag intresserad av alla historierna. Människor har i flera hundra år upplevt paranormala fenomen, och även om dom flesta ljuger eller överdriver så finns en liten del kvar som känns trovärdiga. Vad är det dom upplever? Finns det någon logisk förklaring? Därefter kom alla tv-serier angående det paranormala och den första jag såg var Ghost Hunters som kändes intressant och spännande dom första två säsongerna.

Därefter tycker jag att det spårade ur. Någonstans däromkring började jag fundera om jag skulle starta något eget och då föddes Paranova 2014. Jag försökte hitta likasinnade men antingen så var dom oseriösa eller så hade dom inte tid. Många förstår inte hur mycket tid man måste lägga ner på detta.

Problemet man stöter på som nya paranormal utredare är att hitta hemsökta platser där man kan få undersöka. Har man inga referenser så är det svårt att komma in på herrgårdar och slott. Därför startade jag min första undersökning på Hospitalskyrkogården här i Uppsala som är en bortglömd begraviningsplats för mentalpatienter.

Därefter så har det rullat på och har nu undersökt massor av platser. Om jag ska plocka ett bevis på att det finns något efter döden så får det bli undersökningen från Österbybruks herrgård där vi lyckades fånga ett ”Nej” på min fråga om någon kunde röra lamprona på EMF-mätaren.

Tobias Roslund

Tobias Roslund

Paranormal Utredare

Jag har alltid varit skeptiskt lagt när det kommer till det paranormala, men det kom en drastisk vändning när jag fick mitt första barn och påbörjade ett nyktert liv. Det eskalerande hemma hos oss, mängder av oförklarliga fenomen som förbryllande hela familjen. Idag har jag 3 egna barn och aktiviteten är numera på en normal nivå.

Vad jag upplevt är allt från objekt som flyttas, oförklarliga ljud, ljusfenomen som påverkade oss alla, fast positvt, samt skepnader vid ett par tillfällen. Jag vill undersöka det paranormal för att kunna komma så nära sanningen som möjligt, samt att spänning och nyfikenhet gör att man vill ha mer av der paranormala. Jag är fast övertygad om att vi kan komunicera med ”den andra sidan”

Olof Altner

Olof Altner

Historieforskare

Jag har alltid haft känslan och aning om andra sidan sen jag var liten, Historia går hand i hand med det hela. varför har jag valt att forska åt Paranova? Det hela började med att jag i en liten skara började följa dem på FB, Jag hade sedan innan forskat åt andra grupper inom det paranormala.

Men jag fastnade för Joel(Zakk) och hans driv, Det var då jag bestämde mig för att tacka nej till alla andra grupper och även en förfrågan från ett känt svenskt program på sjuan. Så nu bidrar jag med historia från stängda som öppna arkiv, För att forska inom historia kräver tålamod och ett sinne som Sherlock holmes för att hitta den röda tråden från utredningen in till den historiska forskningen.