Boken ”Fönster mot spegelvärlden”

Lizz Werneroth är ytterligare en person som forskat om ERF samtidigt Claude Thorlin, Friedrich Jurgenson, Ebbe Johansson m.fl. I boken får man en inblick om hur allt började samt hur hon experimenterade med Ebbe Johansson för att få bättre och längre konversationer via radion. Hon får t.ex kontakt med sin avlidna systerdotter Berit som kommer in vid olika tillfällen. Det pratas om andra sidan men även om UFO. Hon får även hälsningen att det är dem döda som pratar med henne. Det pratas även om gruppen Tidström samt om ”Teknikern” som ska vara den som möjliggör kommunikationen mellen dem båda världarna. 

Boken gav mig lite nya funderingar även om vissa ord och meningar känns lite föråldrade. Detta är ytterligare en bok som skrevs när Claude och Friedel forskade om ERF och det är intressant att läsa om hur dem gjorde sina experiment. Vad som gällde var alltså mikrofon, bandspelare och radio för att kommunicera. Ibland så användes enbart mikrofon och bandspelare men med mindre lyckat resultat. Det går väl att jämföras med dagens diktafon som många använder under sina undersökningar. En sak som förbryllade mig var att polyglottspråket lyste med sin frånvaro här. Antingen var det svenska eller tyska när det var kommunikation. Friedel fick ju massor av ord och meningar uppdelade i olika språk. Kan det ha att göra med att han behärskade sju olika språk?

En sak som Lizz påpekar i boken är att energierna finns både i dåtid, nutid samt i framtid. Detta är något som även jag tror och filosoferar över men jag kommer återkomma till detta i ett annat inlägg framöver. Boken väckte en del tankar och ideer som jag måste testa först. Denna bok kanske inte ger oss dem svaren vi vill ha, men den är ändå intressant speciellt då man får en inblick hur man forskade för 30-40 år sedan. Trodde man på allvar att man kunde lösa mysteriet med rösterna? Eller tänkte man som vi i Paranova gör nu? Vi utgår från att man förhoppningsvis lyckas lägga en pusselbit då och då i det stora paranormala pussel som finns framför oss. 

Jag kommer återkomma till våra resultat och forsking inom kort. Det finns mycket att lära sig ännu. 

Boken ”Fönster mot spegelvärlden” är svårt att få tag på men du kan testa att mejla Parthenon och se om dem kan få fram nya.

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.