Vad hände på Sätra Brunn?

Sätra Brunn blev en riktig utmaning att undersöka och vi ställdes inför två stora problem. Det första var att Sätra Brunn består av ungefär 10-15 hus på en ganska stor yta. Alla dessa hus är naturligtvis inte hemsökta utan det är enbart några få det talas om. Det andra problemet var kylan som var runt tio minusgrader kvällstid men även nattetid. Detta gjorde att det var svårt att undersöka längre än 60 minuter då två av husen inte hade någon värme. 

Det första huset var ett stort rött tvåvåningshus. Detta hus var oerhört kallt men där körde vi vår spiritbox SB11 samt satt upp en webbkamera. Vi fick en del intressanta ERF från denna byggnad där vi fick både förnamn och efternamn på vissa frågor. Jag hoppas kunna lägga ut någon ERF detta år från vår undersökning. Här skulle vi gärna ha velat att köra med videokamerans mikrofon under en längre tid då det kändes som byggnaden hade en del att berätta.

Det andra huset var ett trevåningshus där en kvinna tog livet av sig genom att hoppa från fönstret på tredje våningen. Även detta hus hade ingen värme och det var oerhört kallt. Här undersökte vi runt 60 minuter med både SB11an men även videokamerans mikrofon.  Det gick inte att undersöka mer än dessa 60 minuter då vi blev riktigt nedkylda. Även här ställde vi en webbkamera som förhoppningsvis kan dokumentera något av intresse. En intressant detalj är när Tobias Roslund tar en bild utanför huset och det ser ut som någon sorts dimma där man eventuellt kan se ett vikingaansikte. Ingen av oss rökte och det var ingen som gjorde någon sorts utandning framför kameran. Bedöm själva vad ni tror det kan vara. Vi påstår inte att det är paranormalt men rätt häftig bild ändå.

Det tredje huset var den enda byggnaden med värme. Vi hade fått rum 608 där det påstods finnas paranormal aktivitet. Många som sov över i rummet hävdade att dom känt obehag under natten. En intressant sak som hände oss var när Tobias stod och pratade med mig och Maria i rummet samtidigt som han betraktade tavlan som hände på väggen med ett gammalt fotografi på personal. Tobias pratade om systrarna Bohlin samtidigt som han ställde en fråga till mig vad jag trodde. Mellan oss två så hör vi klart och tydligt en äldre kvinna svara ”Jaa” på Tobias fråga som jag nu inte kommer ihåg. Vi både hörde samma sak och blev helt ställda. Naturligtvis så hade vi inte igång någon kamera eller diktafon. Detta var vår vilopaus där vi värmde oss och vi hade ingen aning om att vi inte var ensamma i rummet.

Kan det ha varit badmästare Bohlins döttrar, Emma eller Maria som var städerskor på brunnen i hela sina liv. Var det någon av systrarna som svarade på Tobias fråga? Vill även passa på och tacka all personal på Sätra Brunn för ett riktigt trevligt bemötande! 

Bohlins döttrar?
Viking med skägg?

3 kommentarer

 1. Mycket bra gjort, spännande
  var mysigt där, verkar det som bortsett från kylan ute
  Ja, man kan ev skönja ett ansikte i dimman

 2. Det är kul med gamla kort, visar en tid som har gått
  och händelser som har skett och kan återupprepas
  i nuet med apparatur
  Bra gjort

 3. Det är ju märkligt med denna typ av dimma, någonting är det i alla fall

  Vem vet kanske någon viking ligger under jord

Kommentarer är stängda.