ERF eller EVPs?

Ja, det finns så mycket att berätta och filosofera om när det handlar om EVPs. Efter snart ha läst ut boken ”Min vän på andra sidan” av Anders Leopold, så funderar jag egentligen på om vi i Paranova ska använda oss av benämningen ”EVP”? Det var ju Friedrich Jurgenson som av en slump upptäckte dessa röster, och på svenska blir det då ERF ”Elektroniska röstfenomen”. Vore inte det en bättre benämning, eller ska vi i Paranova vara internationella när vi pratar om röstfenomen som EVPs? Det kanske inte är den viktigaste frågan när det handlar om dessa fenomen, men den första rösten fångades i Sverige den 12 juni 1959. Jag kanske blir lite sentimental, och eventuellt vill hylla Friedrich för hans upptäckt, genom att kalla fenomenet ERF. Vi undersöker ju det paranormala i Sverige med få internationella prenumeranter. Nu är ju begreppet ”EVPs” så känt över hela världen, så det är lättare att benämna dessa röster som ”EVPs”, istället för ”ERF” även här hemma i Sverige. Det kanske låter som en småsak men jag jag gillar benämningen ”ERF” men ska jag prata med internationella vänner så blir det ju med automatik ”EVPs”. Nåja, detta var bara något jag ville få ur mer efter snart ha läst ur boken. ERF/EVPs är något som jag verkligen brinner för och fenomenet är så otroligt intressant. Jag kommer att ta upp ämnet flera gånger framöver då det finns så oerhört mycket att prata om.

2 kommentarer

  1. Det är en svår nöt att knäcka, kanske skall ni ha en egen term och ref till honom

Kommentarer är stängda.