Ulleråkers Begravningsplats

En av ingångarna till Ulleråkers begravningsplats.

Igår så körde jag live på vår youtube kanal på Ulleråkers begravningsplats. Detta ställe har en tragisk historia och det ligger runt 1300 människor begravda här. Jag skulle gissa att 95% av dem som ligger här är mentalpatienter och resterande 5% personal. Personalen har sina gravplatser runt muren medans patienternas gravar är utspridda över hela gräsmattan förutom en liten del i närheten av ena ingången. Denna yta användes aldrig som begravningsplats. Ni som prenumererar på vår kanal och följer allt vi gör, vet att jag gjorde min första film för Paranova på Ulleråkers begravningsplats för flera år sedan. Den finns både på svenska och engelska och kan ses här:
Paranova S01E01 Ulleråkers Kyrkogård ”Hospitalskyrkogården”
Paranova S01E01E Ulleråker Cemetery ”Hospital Cemetery”

Jag ville testa min nya SB11a och då är Ulleråkers begravningsplats ett smidigt och bra ställe att göra det på. När man kör en spiritbox så vet man aldrig om det hugger eller inte. Det är speciellt nervöst om man kör live och människor förväntar sig EVPs. Nu brukar det oftast gå bra och det gjorde det även denna gång. Jag kommer släppa dessa EVPs på vår live 2017 som kommer i slutet av året. Jag kan säga redan nu att det finns en mängd intressanta EVPs som enligt mig håller hög klass. Har jag sagt det förut att vi i Paranova är nog dom bästa när det handlar om att fånga EVPs i Sverige? Jag har fortfarande inte sett någon annan grupp fånga så många intressanta EVPs där man verkligen kan höra vad som sägs samt att det finns relevans i svaren. Det finns många bra grupper och det finns en hel del EVPs som jag lyssnat på som håller hög klass. Jag tror det handlar om självförtroende och tur samt att du ställer dem rätta frågorna. Innan jag körde igång min SB11a så gick jag runt på begravningsplatsen och presenterade mig och berättade varför jag var där och vad jag ville. Jag berättade om mig själv samt om Paranova och att vi varit där tidigare. Jag sa också att jag har en oerhörd respekt för alla som ligger begravda där.

Jag ville att dem skulle säga sina namn alternativt säga mitt namn. Jag fick en riktigt bra EVP där en kvinna säger mitt namn ”Joel” klart och tydligt.
Jag tycker mig också höra namnet ”Jenny” flera gånger under min spiritbox session. Efter ha lyssnat igenom hela liven så känner jag mig lite sorgsen då det verkar som att denna Jenny försöker göra sig hörd. Ibland hör man hennes röst bra och ibland väldigt svagt. Det som är intressant är att rösten följer med mig under hela min livesändning. Då det finns få gravstenar kvar på platsen så började jag leta efter en grav med namnet ”Jenny”. Jag trodde inte det fanns någon sådan grav men ack så fel jag hade. Efter en stunds letande så fann jag en grav med namnet ”Jenny Johansson”. Nu utgår jag från att det finnas flera med namnet ”Jenny” som ligger begravda här men det är ändå intressant. Är det denna ”Jenny” som hela tiden säger sitt namn för att få min uppmärksamhet? Ja, det kan jag förstå inte svara på, men att det finns något intelligent som kommunicerar är jag övertygad om.

 

 

2 kommentarer

  1. Jag gillar den här begravningsplatsen, är gammal speciell.
    Vi får se och höra då framöver ifrån denna plats vad som fångas.

Kommentarer är stängda.