Paranormal Utrustning

Jag tänkte skriva lite angående paranormal utrustning då många frågar om det. Vad behöver man? Vad är bra? Hur fungerar det? Hur vet jag om det är på riktigt? Var ska jag undersöka? Frågorna är som sagt många och jag förstår att det kan vara svårt att hitta rätt i all djungel därute. Jag kommer svara på dessa frågor i detta inlägg och framöver gå igenom olika sorters utrustning och dess för och eventuella nackdelar. Denna information kan vara för den som är enbart nyfiken men även för dem som vill börja undersöka men vet inte riktigt hur.

1. Vad behöver man?
Du behöver inte springa iväg och köpa dyr utrustning på en gång. Om du verkligen vill börja undersöka så har du antagligen redan ett utmärkt redskap i form av din mobiltelefon. Börja med att ladda ner Ghost Radio från Paranormal Software men även deras EMF-mätare. Ghost Radion kostar några kronor medan EMF-mätaren är gratis. Dessa appar är en bra start att börja med innan du avancerar och köper annan utrustning. Jag rekommenderar vår instruktionsvideo ”How to use Ghost Radio”. Låt dig inte luras av den engelska titeln då allt är på svenska. Titta gärna på ”Paranova – Ghost Radio Session 2016 ” så får du en bättre uppfattning om hur Ghost Radion fungerar. Läs gärna FAQen på hur EMF-mätaren fungerar på Paranormal Softwares hemsida då vi inte skapat någon instruktionsvideo för denna app.

2. Vad är bra?
Det finns massor av bra utrustning om man vill bli mer avancerad med sitt undersökande. Spiritbox SB11, Mel Meter, EDI+, Diktafon, Videokamera m.m. Jag kommer ta upp detta framöver i framtida inlägg.

3. Hur vet jag om det är på riktigt?
Ja, det är en svår fråga att svara på. Vi i Paranova har som regel att ställa frågor som har relevans till platsen vi undersöker. Det kan vara namn på en person som dött där eller kanske sättet personen dog på som t.ex ”Hängd”. Det tycker vi har relevans men vi kan inte säga med 100% säkerhet att det är paranormalt. Jag brukar se det som ett pussel där man hela tiden försöker få bitarna att passa ihop.

4. Hur fungerar det?
Se till att ha t.ex apparna ovanför installerad på din mobiltelefon. Leta efter en plats i närheten av dig själv där det påstås finnas paranormal aktivitet. Starta upp Ghost Radion och låt den konfigurera sig själv i ungefär  10 minuter innan du börjar ställa frågor. Starta även EMF-mätaren och ha den i närheten av Ghost Radion. Rekommenderar starkt att kolla på vår instruktionsvideo om hur appen fungerar. Glöm inte att sätta din mobiltelefon i flygläge så den inte stör EMF-mätaren. Efter 10-15 minuter så kan du börja ställa frågor som har relevans till platsen som t.ex ”Dog du här?” eller ”Finns någon här?”. Det är alltid bra och respektfullt att presentera sig först innan man börjar undersöka.

5. Hur vet jag om det är på riktigt?
Vad ställer du för frågor? Vad för du får svar? Finns det någon relevans i svaren du fått? Läs på om platsen så du eventuellt kan tolka svaren bättre.


6. Var ska jag undersöka?

Googla eller fråga människor du känner om det finns hemsökta platser där du bor. Glöm inte att fråga om lov om det är en byggnad eller ruin du vill undersöka. 

Detta var första inlägget om paranormal utrustning och var väl egentligen mer svar på frågor jag fått vid tidigare tillfällen. Det kommer mer inom kort!

En kommentar

Kommentarer är stängda.