Undersökning Dragontorpet 2020

Dragontorpet är ett känt ställe för oss som vi undersökt två gånger tidigare men vi har aldrig undersökt övervåningen. Jag vet inte varför vi inte har gjort det tidigare men kanske är det så enkelt som att vi inte trott att vi haft nycklarna till låset. Nu visste vi att vi hade nycklar till låset och då bestämde vi oss för att undersöka övervåningen på vinst och förlust. Kan det finnas energier även där? 

Kvällen börjar med att Tobbe kommer till mig och vi hoppar in i min bil och kör mot Dragontorpet. Vädret är inte det bästa men det regnar inte. Väl på plats så har vi enorma problem med att hitta torpet då det är gömt inne i skogen. Vi följer anvisningarna vi fått men hamnar på helt fel ställen. Naturligtvis så börjar det regna ordentligt när vi söker efter torpet så vi drar oss tillbaka till bilen igen. Efter en stund i bilen så gör vi ett nytt försök och efter en del sökande i regnet så hittar vi av ren tur torpet. Det är sannerligen inte lätt att se att det ligger ett hus inne i skogen.

Vi öppnar grinden och går in på tomten och betraktar huset i ficklampans sken. Ödsligt och ensligt så står det fortfarande kvar. Tanken är att vi ska undersöka bottenvåningen men även övervåningen som vi aldrig undersökt förut. Tyvärr så lyckas vi aldrig få upp det sista låset till dörren på bottenvåningen som trilskas och vill inte ge med sig. Både jag och Tobbe håller på med låset säkert en halvtimme utan någon större lycka. Kanske vill inte energierna ha besök? Vi funderar på hur vi ska göra om det räcker med enbart övervåningen. Kan vi få ihop tillräckligt med material för en undersökning?

Vi bestämmer oss för att köra på och vi klättrar upp på den branta stegen till övervåningen och den låsta dörren. Detta lås är det inga problem att få upp och vi får för första gången en glimt av hur det ser ut på övervåningen och det överraskar oss lite. Vad vi ser framför oss där vi står i mörkret med vår ficklampa är ett ganska stort rum med dörrar på vänstersidan. Rakt framför oss så ser vi ytterligare ett rum med en dörr som ser ut som ett kök. Jag går fram mot rummet med ficklampan lysandes framför mig. 

Väl inne i rummet så ser jag att det inte är ett kök utan antagligen ett rum där någon sovit tidigare. Plötsligt så hör jag Tobbe skrika i falsett att det är en fladdermus i rummet. Vi båda duckar och lyser med ficklampan och ser först en fladdermus flyga fram och tillbaka för att sen få sällskap av ytterligare en fladdermus. Vi avvaktar ett tag och till slut så flyger dom ut(tror vi)genom dörren. Äntligen är vi ensamma eller är vi verkligen det? 

Vi packar upp vår utrustning och gör oss redo för att göra en presentation av platsen. Vi bjuder på en liten video från övervåningen där jag går runt och visar hur det ser ut. Om ni är intresserade av fladdermössen så har vi naturligtvis video på hela händelsen. Den kommer framöver.

 

 

4 kommentarer

  1. Verkar rel nedslitet, gammalt torp, vad som kan ha hänt där?
    Vi väntar på videon då som kommer!
    Det kanske är ett förrum och sovrum typ

Kommentarer är stängda.