Boken Min Vän På Andra Sidan

Då har jag läst ytterligare en bok om paranormala fenomen av Anders Leopold, och denna bok är ett måste att ha i bokhyllan därhemma, om man är intresserad av ERF/EVPs. I boken får man följa Friedrich Jurgensons slumpmässiga upptäckt av ERF/EVPs den 12 juni 19592. Du får en otroligt bra inblick hur Friedel var som person både som sångare, konstnär och och paranormal forskare. Boken är välskriven och ger som sagt en inblick från den allra första början, där parapsykologer från hela världen kom till Friedel och ville ta del av hans upptäckt. Hans Bender som kanske var den största forskaren av dem alla, kom till Friedel med hela sitt team för att göra experiment. Allt detta finns förklarat i boken och vilka upptäckter man gjorde. Man kunde helt enkelt inte förklara hur dessa röster kunde existera på dessa band.

Man får också förklarat på ett bra sätt hur massmedia såg på ERF/EVP på den tiden. Detta var något helt nytt och uppskattades inte av alla. Fridel stod ofta helt själv men det är här någongång på 60-talet som Anders Leopold blir intresserad av dessa fenomen och börjar skriva om detta. Anders blir med tiden vän med Friedel och deltar tillsammans med t.ex Arne Weisse i flera experiment där dem båda blir övertygade om rösternas äkthet. Detta är som sagt en bok man bör ha om man är intresserad av ERF/EVPs. Det måste ha varit oerhört frustrerande på den tiden att övertyga allmänheten om att det finns liv efter döden. Jämför man Friedels utrustning jämfört med vad vi har idag så är det som natt och dag. Idag så är ERF/EVPs mer accepterat samt att vi har bättre verktyg för att fånga dessa röster. Om ni vill köpa boken så kan ni göra det här ”Min vän på andra sidan – Boken om Friedrich Jürgenson som upptäckte röstfenomen från en fjärde livsdimension”.  Vill ni ha den på engelska så finns den här ”My friend on the other side – the book about Friedrich Jürgenson who discovered voice phenomena from a fourth life dimension”.

Jag vill tacka Anders Leopold för den välskriva boken samt signeringen till Paranova. Det är klart att vi kör vidare i Friedrich och Anders fotspår!! Vill ni höra röstinspelningar som Friedrich gjorde så finns dem här.

 

 

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.