EVPens upptäckare

Vem var EVPens fader? När upptäcktes den första EVPen?  Ja, vi har väl alla sett tv-serierna från USA där man pratar om EVPs i alla möjliga sammanhang. Detta är inget nytt utan upptäcktes av Friedrich Jürgenson den 12 juni 1959.  När man pratar om EVPs eller ERF så pratar man om Instrumentell transkommunikation (ITK) som innefattar kommunikation med radio, dator, tv och annan elektronisk utrustning. Ni kan tänka er hur svårt och problematiskt detta måste ha varit på den tiden jämfört med nu. Vad hördes då  på den första EVPen? Ja, Friedrich var ute och skulle spela in fågelsång då han av en slump lyckades spela in en norsktalande röst som sa ”fåglar på natten”. Friedrich blev så inspirerad av detta fenomen så han fortsatte att göra tusentals inspelningar där han hävdade att han funnit bevis för utomdimensionellt ursprung. Detta var alltså 1959 då tekniken jämfört med nu var undermålig.

Jag håller just nu på att läsa en bok om Friedrich eller Friedel som många av hans närmsta vänner kallade honom. En bok jag kommer återkomma till då jag har läst klart den. Jag kommer även att göra ett eller flera inlägg angående Friedrich framöver, då hans bakgrund och historia är väldigt inspirerande. Nästa gång ni fångar en bra EVP så tänk lite extra på Friedrich Jurgenson som kämpade oerhört hårt för att få ett erkännande för EVP/ERF.

2 kommentarer

  1. Det var hårda tider då. Med tanke på all vidskepelse som har förekommit under årens lopp bakåt i tiden, borde folk ha uppskattat honom och hans typ av undersökningar

  2. Han låg före alla andra i denna typ av undersökningar, krävdes mycket tid, ork och intresse
    det finns genier i alla tidsepoker

Kommentarer är stängda.