Reflektion #2 Vem eller vilka kommunicerar vi med?

Det här är en fråga vi ställt oss många gånger. Vad eller vilka kommunicerar vi med egentligen? Är det energier i form av människor som levt jordelivet eller är det något annat? Kan det möjligtvis finnas flera alternativ? Jag tänkte berätta lite om hur jag och Tobias ser på kommunikationen vi dokumenterar under våra undersökningar. Vi tror i nuvarande läge att det finns minst tre olika alternativ som vi eventuellt kommunicerar med. Här är en liten sammanfattning hur vi resonerar. I vår FAQ så kan du läsa mer om du har frågor.

Jordbundna energier
Dessa energier tror vi är från vår värld men som kanske har valt att stanna. Vi vet inte varför dom eventuellt valt att stanna i vår värld i energiform. När vi dör så tror vi att det är vår köttsliga kropp som dör, inte vår energi. Vi tror att energin kan leva vidare i vår värld i en slags energiform. Vi tror inte att dessa energier är platsbundna på det sätt att dom är fast på en fysisk plats. Vi tror att jordbundna energier har möjlighet att förflytta sig i vår värld, på ett sätt som fysiken inte kan förklara. Kan det eventuellt vara så att energier lever i dåtid, nutid men även framtid? Detta var något vi tror Lizz Werneroth skrev bl a om i sin bok ”Fönster mot spegelvärlden – Samtal med mina vänner från den ’andra sidan”.

Fjärde livsdimensionen
Detta är Friedrich Jurgensons teori där han pratar om en annan värld som han kallar Fjärde livsdimensionen. Du kan själv se en intervju med Friedrich där han förklarar sin syn på det paranornala. Detta ska alltså vara i en annan dimension där saker och ting är helt annorlunda. Han baserar detta på sina egna upplevelser, både som drömmar men även från sina bandinspelningar. Vi gillar Friedrichs teori men vi tror att det kan vara större än så. Om vi förstod det rätt så utgår Friedel från att när vi dör köttsligt, så förflyttas vår energi till en annan dimension där uppvaknandet sker i olika faser. För att förstå detta bättre behöver man läsa hans böcker Rösterna från rymden (1964) och Radio- och mikrofonkontakt med de döda (1968) som tyvärr är svåra att få tag på. Vi rekommenderar därför att läsa hans vän Anders Leopolds bok ”Min vän på andra sidan – Boken om Friedrich Jürgenson som upptäckte röstfenomen från en fjärde livsdimension” som sammanfattar Friedrichs båda böcker.

Parallella världar
Kan det vara så att ibland krockar vår tredimensionella värld med en parallell värld som existerar samtidigt? Här handlar det inte om människor från vår värld som levt en gång i tiden utan om andra väsen. Kan detta vara skuggfigurerna som människor upplever på hemsökta platser?

2 kommentarer

 1. Ni har ju arbetat hårt med detta flera år nu.
  Man kanske aldrig får veta fakta, men kan tro
  att det finns själar för alla som har dött och som
  irrar omkring på andra sidan. Det kan ju också
  vara mer eller mindre destruktivt och är svårt att
  bevisa en röst har tillhört någon man känner, som
  ger sig till känna om inte spec tecken hör enbart ihop
  med denna,

 2. Djur har en 6 e sinne, förmåga som vi saknar att uppleva övernaturliga väsen.
  Det kan man se på deras reaktioner av rädsla, motsatsen.
  M a o är det något övernaturligt som djur kan se, men inte människor
  undantagsvis. Röster, ljud fö kan ju fångas upp av människor, skepnader
  är inte så lätt fånga på bild, utan blir rel suddiga. Ibland är det svårt se fejk eller fakta. Det är svårt att mäta div energier alltid.
  Frågan blir med syftet av dessa själar som far runt? söker de kontakt eller?
  vad är meningen ?

Kommentarer är stängda.